Succesvol leiden

Jouw uitdaging

Veel trekken aan je team en het gevoel hebben dat je te weinig terugkrijgt. Commerciële doelen die niet gehaald worden. Samenwerkingen die maar niet opgestart worden. Hoge doorloop van ontevreden medewerkers. De kwartaalpresentatie waar niemand het meer over heeft. Het gevoel alles zelf te moeten doen hier. Als je de stroomversnelling in je organisatie terug wil, is het nu tijd op andere knoppen te drukken.


Jouw rol als middenkader manager is daarbij cruciaal, maar ook simpelweg niet iets dat je zomaar onder de knie hebt. En dan merk je dat het je te veel energie kost, met te weinig resultaat. Zo had je jouw werk niet voor je gezien, toch?

Wat te doen

Cut the crap.

Met je brains zit het goed. Maar hoe kan je je verbinden met de situatie die zich voordoet? Waarom kosten zaken moeite? Waarom heb je minder plezier? Waarom word je nauwelijks gevolgd? Waar ben je zoekend? Wat heeft je team nodig? Waarom doen ze niet gewoon? 

We zoomen uit naar de context: waar sta jij, wat zit er in je rugzak en welk pad leg je af? En dat geldt ook voor je teamleden. Natuurlijk gaan we gericht met de paarden aan de slag met jouw leiderschapskwaliteiten: juist dat deel dat emotionele en sociale vaardigheden vraagt. Ze zijn feilloos en confronteren je direct. We kunnen er niet omheen. Heb je het meeste aan.

Sturing geven aan een team van 40 salesmanagers, maar een kleine pony niet in beweging krijgen. Het gebeurt echt.

Natuurlijk leiderschap

Natuurlijk leiderschap is een compleet, individueel programma van 3 maanden, volledig ontwikkeld voor de jonge, middenkader manager. In dit programma leer, onderzoek, en ontwikkel je jouw contextgestuurd leiderschap, zodat je straks vanuit je eigen plek lichter en effectiever leiding kan geven aan je team. 

Het programma geeft je toegang tot:

  • 5 live, één op één coachmomenten op mijn coachlocatie onder de rook van Breda; waarin we aan de slag gaan met jouw plek, leiderschap en patronen, maar ook de kracht en valkuilen van de dynamieken binnen je team onderzoeken, met de inzet van de paarden;
  • 10 (online) oefeningen die je tussen de contactmomenten doet; zodat je verdiept op je eigen ontwikkeling en daadwerkelijk aan de slag gaat bent met je inzichten;
  • iedere 2 weken een online check-in call met mij (één op één); waarin we bespreken hoe het met je gaat en wat je nu nodig hebt voor jezelf en je team;
  • 1 opstellingendag waarin we jouw vraag driedimensionaal ontvouwen met de paarden, patronen en blokkades ontdekken en leren hanteren;
  • onbeperkte deelname aan opstellingendagen van Enerqui als representant. 


perfect voor

Dit programma is bedoeld voor de leidinggevende die lichter, humaner en op meer eigen wijze leiding wil geven. Je misschien hebt al de nodige inhoudelijke trainingen en opleidingen achter de rug en bent eraan toe om ook je soft skills en eigen stuk verder uit te diepen. Je eigen reflectievermogen is een vereiste om met Natuurlijk Leiderschap te kunnen ontwikkelen.

investering

By not understanding what their employees are running from, and what they might gravitate to, company leaders are putting their very businesses at risk.

No bullshit leiderschap

Coaching met de inzet van paarden is confronterend en krachtig. Is je denken, handelen en gevoel als manager niet synchroon? Dan zien we dat bij paarden direct. Daarom start jouw ontwikkeling bij het fundament en kunnen we er – gelukkig – niet omheen.

EQ ontwikkeling als KPI

Ontwikkeling van je emotionele intelligentie voor succesvol leiderschap. Je IQ is ruis. Nog veel puurder dan (goede) coaches of trainers, geven paarden feedback op jouw interactie, bewustzijn, richting en empathie.

High impact, high ROI

Coaching met de inzet van paarden is een van de meest impactvolle coachvormen voor het bedrijfsleven. We kletsen er niet omheen. We blijven niet hangen in slechts 'weten'. Het simpele voordeel is dat je meer en langduriger resultaat hebt van je coachtraject.

Plan jouw Morgen Moeiteloos Managen-gesprek

Met een online Morgen Moeiteloos Managen-gesprek van 30 minuten hervind je direct je regie als mid-level manager én kom je weer achter het stuur te zitten. Je plant ‘m kosteloos en gemakkelijk in en ontdekt jouw kansen en groeipad naar prettiger leiderschap. 

ervaringen

"Tijdens de opstelling ervaarde ik letterlijk hoe het was om mijn situatie vanuit een andere hoek te bekijken. Ik kon puzzelstukjes op een andere plek leggen, heel verhelderend. Sinds de coaching ervaar ik meer rust, ontspanning en zelfvertrouwen."
Gitta, 38