Vastzittende teams weer in beweging gebracht

Jouw uitdaging

Het probleem is je helaas meer dan bekend: er is gedonder in het team, het hangt van los zand aan elkaar, de leidinggevende is niet beschikbaar, van eigenaarschap lijkt geen sprake, projecten lopen stroef en eens in de zoveel tijd moet je weer afscheid nemen van een collega. Ondanks meerdere interventies is de oplossing nog steeds niet gevonden. En dat is logisch, indien je niet het echte probleem boven water hebt gekregen.

Wat te doen

Het is tijd om het beest in de bek te kijken. Interactief en doelgericht gaan we aan de slag, samen met de paarden. We onderzoeken waar de schoen wringt. Als coach borg ik hierbij uiteraard de veiligheid van alle teamleden. We bouwen van de absolute basis – vertrouwen – naar het ultieme doel – resultaat. We toetsen de individuele drijfveren, maken die inzichtelijk als team en bekijken wat nodig is voor de organisatie. Ieder teamlid ontvangt tevens individuele coaching. De leidinggevende, teamlead of manager ontwikkelt zichzelf tot natuurlijk leider via een parallel traject. Zo sluiten we optimaal aan op wat het team en de organisatie nodig heeft en hoe je daar als manager optimaal in faciliteert. 

We zitten allemaal in het zelfde schuitje, alleen de één roeit en de ander vist

de krachtige kudde

Vind, versterk en veranker de kracht van jouw team, jouw kudde. De Krachtige Kudde is een compleet coachprogramma voor zowel teamleden als de leidinggevende. De duur van dit programma is 6 maanden. Met het team werken we in 4 live dagen aan versterking van het team, individueel talent, samenwerking en vertrouwen, ondersteund door individuele coaching en een drijfverenanalyse voor alle teamleden. De leidinggevende wordt parallel gecoacht volgens het Natuurlijk Leiderschap-programma, zodat hij of zij alle tools in handen heeft het verstevigde team verder te leiden. 

De Krachtige Kudde is inclusief:

perfect voor

Maak van jouw team een krachtige kudde. Dit programma duikt volledig de diepte in met ieder teamlid, met het team als geheel én met de leidinggevende. Daardoor is het dé katalysator voor ieder team dat te maken heeft met moeilijk te duiden uitdagingen, jong samengestelde teams of samenwerkende professionals die hun excellente positie als team willen verankeren. 

Thema’s en vraagstukken worden binnen dit programma verder aangeraakt of uitgediept op basis van wat op dat moment nodig is. 

investering

Krachtig

Coaching met de inzet van paarden is confronterend en krachtig. Gedoe in teams of managers zien we meteen. Door te doen in plaats van praten verankeren we meteen nieuwe paden. Heb je het meeste aan.

High impact

Verandertrajecten en functioneringsgesprekken zijn oppervlaktewater. Gaan nooit de diepte in en brengen dus nooit wat je hoopt. Haal je de angel er uit en geef je iedereen een plek, dan ontstaat verandering. Langdurig.

Veilig

Paarden kunnen niet zonder veiligheid. Daarom weten ze niets en vinden ze niets. We werken samen uit tot waar het kan en verdiepen bij persoonlijke stukken één op één. Commitment van de leidinggevende is hierin voorwaarde. Dat maakt de samenwerking veilig.

ervaringen

"​Lonneke was erg goed in het doorvragen op bepaalde onderwerpen waar ik zelf eigenlijk nooit bij stil had gestaan. Uiteindelijk vatte zij het samen in de woorden die ik had gezegd en ineens was dat een soort eye opener. Zeker omdat ik een hele makkelijke prater ben is het soms fijn om eigenlijk diezelfde woorden van iemand anders terug te horen, op een of andere manier komen ze dan ineens “binnen”. Aan het einde van de sessies kreeg ik steeds een mini-huiswerkopdracht naar huis, wat eigenlijk leidde tot duidelijke handvatten voor het bereiken van mijn doel."
Romy, 22
militair